Yle.fi julkaisema uutinen ” Valtio haluaa sata reseptihoitajaa lisää – lääkkeitä määräävät hoitajat ovat nopeuttaneet potilaiden hoitoa” (21.2.2020) käsittelee reseptejä määräävien hoitajien pulan aihetta. Valtio pyrkii korjaamaan hoitajien pulan maksamalla hoitajien koulutuksen maksun, ja ihmisiä on innostunut tarttumaan valtion tarjoukseen. Sairaanhoitajien määrättävissä olevien lääkkeiden valikoimaa myös laajenee.

 

Valtion idea maksaa kalliin reseptihoitaja koulutuksen kuulostaa mainiolta idealta. Olin huolissani, että hoitajiksi innostuneita ihmisiä ei olisi, mutta uutisen mukaan ihmisiä, jotka haluavat opiskella riittää. Hoitajien määrättävissä olevien lääkkeiden valikoimaa laajeneminen kuulostaa hienolta, mutta minua huolettaa hoitajien osaamisen levittyvän liian moneen aiheeseen, jolloin osaamisen taso edellisissä asioissa mahdollisesti laskee.

 

Paremmat hoitajat eivät myöskään kuullosta yhtään huonolta asialta. En varmaan ole ainoa, jolla on ollut kokemuksia huonon hoitajan kanssa, joka ei ole tehnyt työtään hyvin. Kehnot hoitajat turhauttavat ja ovat vieneet minulta motivaation hakea uutta aikaa. Olisi mahtavaa, jos kyseinen ongelma hoituisi yhdellä sairaala kerralla.