15.2.2020 Yle uutisoi, että koronavirus ei pelota ulkomaille hiihtolomalla matkustavia. Yle kertoo uutisessa, että vain muutamat ihmiset jättävät aurinkomatkat väliin koronaviruksen pelossa. Matkanjärjestäjien mukaan matkan peruutuksia tulee aina saman verran.

Mielestäni Yle uutisoi asian liian kevyesti eikä tuonut uutisessa esille tarpeeksi asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, miten paljon riskejä matkustaminen ulkomaille tässä tilanteessa sisältää. Mielestäni Ylen olisi pitänyt varoittaa uutisessa enemmän taudista ja kertoa, miten se leviää. Tällä hetkellä olemme tilanteessa, että hiihtolomalla esimerkiksi Itävaltaan matkustaneet ovat tuoneet lisää uusia tartuntatapauksia. Alue ei ollut vielä hiihtoloman alkaessa epidemia-aluetta. Uskon itse, että suurimpana koronan leviämissyynä ylipäänsä on matkustamisen rajoittamatta jättäminen. Kun tilastoja katsoo niin suomen koronaviruksen tartuntamäärät Suomessa ovat tuplaantuneet hiihtoloman jälkeen. Nyt Suomessa on käynnistetty päivittäin lisää toimenpiteitä koronan leviämisen hillitsemiseksi. Muissa maissa esimerkiksi Tanskassa ja Norjassa on menty jo tiukempiin toimiin sulkemalla koulut ja päiväkodit. Olen itse sitä mieltä, että tänään hallituksen pitämässä kokouksessa olisi voitu tehdä jo päätöksiä esimerkiksi kouluja ja päiväkotien sulkemisesta. Viime päivien aikana tartuntatapausten määrät ovat huimasti kasvaneet ja näissä laitoksissa on varmasti useita niin sanottuja oireettomia taudinkantajia. Tämä ennustukseni taudin huimasta lisääntymisestä maassamme selviää seuraavien viikkojen aikana.

Loppukiteytyksenä mielestäni asiasta ei ole uutisoitu tarpeeksi varottavasti ja useat matkustivat hiihtolomalla ulkomaille tuoden mukanaan Koronavirusta. En kuitenkaan voi kokonaan voi syyttää Yleä koronan leviämisestä, koska koronasta ei tiedetty tarpeeksi kyseisenä aikana. Kuitenkin toivon Yleltä jatkossa ennemmin vähän yli reagoivaa uutistapaa ennemmin, kuin aliarvioivaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11208117