Uutisen mukaan pienimmät lukio houkuttelevat opiskelijoita erilaisilla eduilla. Se kuulostaa minun mielestäni ihan toimivalta idealta saada enemmän opiskelijoita lukioon. Voisin kuvitella, että ilmaiseksi saadut kouluvälineet yms. Kiinnittävät opiskelijoiden huomion, koska monelle suuri rahan käytön määrä koulukirjoihin ja tietokoneeseen yms. voi olla kynnyskysymys lukio-opiskeluja mietittäessä. 

 

Uutista luettaessa tulee mieleen kuitenkin erilaisia kysymyksiä esimerkiksi, että onko se sitten epäreilua muita eri paikkakunnalla olevissa lukioissa opiskelevia kohtaan. Sillä kaikissa lukioissa ei voida tällaista tarjota, jonka myötä opiskelijat voivat alkaa valittamaan oman lukion toiminnasta. Itsellekin tämä uutinen kuulostaa vähän erikoiselta, koska olen itse käyttänyt paljon rahaa erilaisiin koulutarvikkeisiin lukion aikana. Ja väkisinkin alkaa miettimään, että miksi vaikka meidän lukiossa ei voi olla tällaista käytäntöä ja onko kaikki nämä lupaukset mitä on tehty ihan tarpeellisia.

 

Tämän "houkuttelun" avulla kuitenkin pienempiinkin lukioihin saadaan tarpeeksi opiskelijoita, eikä pienten paikkakuntalaisten tarvitse muuttaa johonkin isompaan paikkaan lukion perässä. On tärkeää, että pienetkin paikkakunnat pystyvät tarjoamaan jatko-opinto mahdollisuuksia ja on hyvä, jos tämä on koettu toimivaksi keinoksi opiskelijoiden hankkimiseen eikä muuta keinoa olla keksitty.