https://yle.fi/uutiset/3-11211182

Itse uskon asevelvollisuuden ulottumisen naisiin olevan melko ajankohtainen aihe. Kuten tekstissä sanotaankin, jo kolmannes miehistä jättää varusmiespalveluksen suorittamatta. Tämä kertoo myös aika paljon itsessään siitä, miten miehet suhtautuvat tällaiseen pakolliseen palvelukseen.

Tänä päivänä, kun tasa-arvo on paljon esillä, niin kyllähän se tuo esille myös sen, miten vain miesten täytyy suorittaa varusmiespalvelu. Tämä kuitenkin vie paljon aikaa eikä ole pelkkä kesäleiri. Naisten ei edes tarvitse suorittaa siviilipalvelusta. Suomen lisäksi suhteellisen harvassa maassa on edes pakollinen asevelvollisuus. Tämä voi herättää kysymyksen pitäisikö asevelvollisuuden olla pakollinen ollenkaan vai pitäisikö sen olla vapaaehtoinen kaikille.

Kyse ei ole kuitenkaan siitä, etteikö naiset pystyisi suorittamaan asepalvelusta. Sodankäynti muuttuu koko ajan ja erilaisia tehtäviä on suuri määrä. Näihin tehtäviin tarvitaan henkilöitä olivat ne sitten miehiä tai naisia. Armeijan kautta voi myös saada hyviä ura mahdollisuuksia.

Suomessa ylipäätään sodanajan vahvuutta on vaikea pitää yllä ja tämän takia miehiä ja sekä naisia tarvitaan enemmän armeijaan.