Puolustusministeri on valmis harkitsemaan kutsuntojen aloittamista naisille. Kutsunnoista tulisi tällöin naisille pakolliset. Mielestäni tämä olisi hyvä asia, sillä uutisen mukaan tämä voisi nostaa vapaaehtoisesti asepalvelukseen haluavien naisten määrää. Näin armeijaan saataisiin enemmän naispuolisia henkilöitä ja monipuolisempaa osaamista. 

 Kutsunnot eivät vielä velvoita mihinkään, joten minusta niiden pakollistaminen ei olisi paha tai edes iso asia. Kyse ei ole kuitenkaan asevelvollisuuden pakollisuudesta naisille. Jos kutsunnot olisivat naisille pakollisia, saattaisi se herättää naisissa mielenkiintoa asepalvelua kohtaan. Se osoittaisi myös maan halukkuutta ja tarvetta saada naispuolisia henkilöitä armeijaan. Tietenkään armeija ei kaikille sovi, mutta kutsuntojen myötä halukkaat löytäisivät tiensä sinne helpommin. Suurempi määrä naisia monipuolistaisi armeijaa ja nostaisi sotilasmäärää. 

Koska kutsunnot eivät ole tällä hetkellä naisille pakolliset, antaa se vähän kuvaa siitä, ettei naisen paikka ole armeijassa. Jo tämä voi estää potentiaalisia naisia suorittamasta asevelvollisuutta, koska niin ei useimmiten tehdä. Kutsunnoilla asiaa saataisiin tasattua, eikä naisten armeijaan meno olisi enää niin “outoa”.