Uutisessa pohdittiin ajatusta, jos naisille järjestettäisiin myös kutsunnat, koska nykyään yhä enemmän alle 30-vuotiaista miehistä jättää suorittamatta varusmiespalveluksen tai jättää sen kesken. Kutsunnat eivät kuitenkaan pakottaisi naisia menemään armeijaan. Uutisen mukaan

Mielestäni tämä on hyvä idea, koska naiset ovat yhtä hyviä siinä missä miehetkin. Naisten vapaaehtoinen varusmiespalvelus on kuitenkin siinä mielessä hyvä, että sinne ei tarvitse mennä, jos ei ole minkäänlaista kiinnostusta maanpuolustamista kohtaan. Vapaaehtoisuus sinne menemisestä myös takaa sen, että motivaatiota oppia ja päästä esim. johtokoulutukseen löytyy.

Jos naisille järjestettäisiin myös kutsunnat, uskoisin sen lisäävän myös jollain tapaa tasa-arvoa miesten ja naisten välillä. Naisille järjestettävät kutsunnat lisäisivät myös naisten uskallusta hakea armeijaan. Siinä, kun useampi nainen uskaltaa mennä suorittamaan armeijaa niin saadaan korvattua niitä miehiä, ketkä eivät ole suorittaneet palvelusta loppuun. Näin saataisiin pidettyä uutisessakin mainittua sodanajan vahvuutta yllä. Jos naisia menisi armeijaan enemmän, saataisiin siellä myös enemmän naisien näkemystä asioihin. Jotkut naiset saattavat saada armeijan myötä myös yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun tuntee olevansa isona osana Suomen yhteiskuntaa. Mielestäni kutsunnat tulisi järjestää myös naisille.

 

https://yle.fi/uutiset/3-11211182