Voisikohan valtiolle luottaa geenitietoja kaikista? Jos geenejä aletaan keräämään ja niistä tehdään isoja geenitietokantoja valtio voi alkaa käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa. Esimerkiksi, jos valtio alkaa ottaa geenipankkien tietoja huomioon koulutuksessa ihmisiin joilla on hyvät geenit oppimiseen voitaisiin laittaa erityisluokille joihin panostettaisiin enemmän, joka lisäisi epätasa-arvoa. Vai riippuuko oppiminen enemmän kasvu ympäristöstä? 

Jos genomi laki tulisi voimaan siitä pitäisi aina kysyä lupaa geenitietojen tallentamiseen.  

On olemassa tietoturvariski sillä kaikkiin internettiin yhteydessä olevissa palvelimissa on mahdollisuus tulla tietoturvamurron uhriksi. Koko valtion geenitiedoista maksettaisiin varmaan maltaita, koska niitä voitaisiin käyttää moniin eri tarkoituksiin mainonnan tarkentamisesta vieraan vallan sotasuunnitelmiin. Ja voiko valtioon ja sen työntekijöihin luottaa, että he eivät myy niitä? 

Voisihan siitä olla hyötyäkin rikosten selvittämisessä ja ehkä sillä voi voidaan joitakin perinnöllisiäkin sairauksia selvittää, mutta artikkelissa kyllä puhuttiin miten elämäntavat vaikuttavat paljon enemmän. 

 

https://yle.fi/uutiset/3-11214818