Minun aiheeni oli asunnottomuuden vähentymisestä. Tekstissä kerrottiin, että ihmisten asunnottomuus on laskenut jo seitsemän vuotta peräkkäin. Nuorten alle 25-vuotiaiden asunnottomuus laski, mutta naisten osuus asunnottomista on kasvanut 2000-luvulla 17 prosentista 26 prosenttiin.

Asunnottomuuden vähentyminen on kaikin puolin hyvä juttu, koska se tuo turvaa ja ei maksa valtiolla niin paljon, kuin vaikka aikaisemmin. Se on jännä juttu, että naisten asunnottomuus on ollut laskussa kaikkiin muihin verrattuna. Toinen hyvä juttu on se, että asunnottomista vain 16 prosenttia asuu ulkona, rappukäytävissä tai ensisuojissa. Muut on saanut majapaikan sukulaisilta tai tuttavilta.

Uutisessa kerrotaan, että tutkija on huolissaan nuorista ja maahanmuuttajista, koska niitä asuu kadulla nykyäänkin aika paljon. Monet nuoret asunnottomat ovat syntynyt 1990-luvun lamassa, ja sen takia viettänyt aikaa esimerkiksi laitoksissa, joka aiheuttaa sen, että ei ole turvapaikkaa.

Minusta huolestuttavin tilanne on se, että nuoret joutuvat elämään kadulla ilman kotia ja ilman tietoa siitä missä on esimerkiksi vanhemmat. Vaikea kuvitella, että nykyään olisi sellainen tilanne, että on rahat niin lopussa, että ei voi elättää lastaan tai pitää häntä kotona

Uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-11214809