Uutisen aihe on mielestäni järkyttävä. On hullua ajatella, että nuoret, jopa 12-vuotiaat käyttävät tai kokeilevat huumeita. Itse vielä sen ikäisenä leikin konkkaa kotipihalla kavereiden kanssa.

En ollut kuullutkaan, että huumeita liikkuu kouluissa, mutta toisaalta uutinen sijoittuu vahvasti pääkaupunkiseudulle. Voin kuvitella, että esimerkiksi Helsingissä liikkuu enemmän huumeita kuin Pohjois-Pohjanmaalla. Vaikka en itse ole kuullut aineiden liikkumisesta koulussani, en voi olla varma, ettei sitä tapahtuisi.

Nuorten kiinnostut tupakkaan ja alkoholiin on hiipunut, mutta huumeisiin noussut. Mietin, voisiko tämä johtua esimerkiksi siitä, että kouluissa kerrotaan tarkemmin tupakan ja alkoholin aiheuttamista haitoista. Itsestä ainakin tuntui yläkoulussa, että kappaleet huumaista käytiin nopeasti läpi, niin kuin niistä ei saisi puhua tai huumeet olisivat eräänlainen tabu.

Onneksi kuitenkin uutisessa kerrottiin, että huumeisiin sekaantuneiden ryhmä on pieni vähemmistö. Se ei mielestäni kuitenkaan tarkoita sitä, että esimerkiksi poliisin ei tarvitsisi tehdä mitään asialle. On kummallista, että poliisi omien sanojensa perusteella "ei pääse pienempiin risauksiin mukaan". Mielestäni jos on kyse niin suuresta asiasta kuin alaikäisten huumeiden käytöstä, poliisin pitäisi puuttua tehokkaammin pieniinkin vihjauksiin. Myös muiden lasten elämässä olevien aikuisten pitäisi jollain tavalla puuttua asiaa.

 https://yle.fi/uutiset/3-11212255